Sziasztok! Elnézést kérek az elmúlt napok hírtelensége miatt, de mindig nagyon későn értem haza, szinte minden napra volt valami ezen a héten meló után. Na de a mentegetőzést félre rakva, jönnék is az elmaradt hírekkel. Először is, egy képet hoztam nektek, melyen a készülő Beauty and The Beast szereplőgárda látható, és igazán boldognak tűnnek, ahogy bolondoznak. Ezt már csak azért is jó látni, mert ha ilyen jól kijönnek egymással, még biztosabb, hogy szuper film születik majd. A képet Ian McKellen posztolta ki Twitterén és Facebook profilján. Alább pedig egy Harry Potter filmes titkot olvashattok, melyet kedven zsíros hajó Pitonunk megformálója, Alan Rickman osztott meg a “BAFTA a life in pictures” elnevezésű rendezvényen.

Alan Rickman részt vett a Princess Anne Theatre-ben tartott “BAFTA a life in pictures” eseményen Londonban, és elárult egy titkot Daniel Radcliffe-ről, Rupert Grint-ről és Emma Watson-ról.

Daniel Radcliffe-t, Emma Watsont és Rupert Grintet valójában parókás kicsi felnőtt színészek játszották a film egy részében. A színész, aki Piton alakította elmondta, hogy a korai filmek forgatásakor a gyermekmunkatörvények szigorú korlátokat szabtak. Előírták, hogy kötelező szüneteket hagyni és a tanulást is folytatni kell.

Annak érdekében, hogy időt takarítsanak meg, Rickman elmondta, hogy néhány jelenetben, amelyekben Harry, Ron és Hermione szerepltek, felnőtt színészek óvatos álcázásával vettek fel. Az első filmek forgatását szervezeti rémálomnak nevezi: Az első filmben, ha bárki valaha is látni akarja, természetesen szembetalálta magát a gyerekek problémájával, akik csak meghatározott számú órát forgathattak.

“Néha 300 gyerek volt a forgatáson és nekik bizonyos időközönként szünetet kellett tartaniuk és tanulniuk.”

Amikor jelenetei voltak Radcliffe-el, Watson-al és Grint-el, jelen volt, amíg a közeli jeleneteket vették fel az akkor 11 és 12 éves gyerekekkel. De amikor az ő szövege következett, a gyerkeket 33 év körüli parókás kicsi felnőttekkel helyettesítették.

Bármelyik jelenet a végső filmből, melyben a gyerekeket helyettesítették hátulról, valószínüleg meggyőző volt, mondta a hallgatóságnak viccesen: “Az nem Daniel feje volt hátulról.”

Abban az időben az iskolás korú gyermek színészek 4 órát dolgozhattak naponta. Jelenleg több, mint kilenc óra engedélyezett, 5 óra a próbákon, illetve fellépéseken, szünettel a közepén. Amikor a Harry Potter és a Bölcsekkövét bemutatták, az Entertainment Weekley leközölt egy cikket, hogy a HP csapat kérvényt írt, hogy változtassanak a törvényeken, hogy munkájuk sokal rugalmasabb lehessen.

Saját fordítás! Ha elviszed, forrást kiírni kötelező!