A The Hollywood Reporter közvélemény kutatást végzett az 50 legkedveltebb női mozis karakterről. Az Emma által alakított, imádott Hermione Granger is természetesen a listán szerepel. Emma nyilatkozott a THR-nek, hogy számára mit is jelentett Hermione.

“Enélkül az okos, mugli származású kis boszorkány nélkül, Harry és Ron még mindig igencsak bajban lennének. Az ő empátiája, értelme, tisztessége és határozott hite az igazságért és méltányosságért folytatott harcban – akkor is ha ezek könnyű célponttá és nevetségessé tették néha – emiatt voltak ők megingathatatlanok.” – mondta el a THR-nek a karakter legnagyobb rajongója, a Hermionét alakító Watson.

A hosszú meghallgatások alatt, amik a Bölcsek Kövére zajlottak megkérdezték Emmát, hogy érdekli-e őt más szerep is.

“Soha nem volt kérdés számomra: Imádtam Hermionét!” – mondta Watson, aki 11 évesen kezdte el játszani az okos kis boszorkány szerepét.

“A karakter, ami J.K. Rowling fejéből pattant ki, nem csak extrém okos, de kedves is és gyakran ő a hangja a trió barátságának. Ő ott van fejben és teljes szívvel is.” – mondja Watson.

Mi az egyik változás, amit Watson kiharcolt? Eltökélte, hogy tesz az ellen, hogy ne csak azokat a nevetséges szoknyákat hordhassa, amiket az elő két filmben, és ezt a harmadik filmtől el is érte.

“Hermione miatt lett elfogadott az, hogy a lányok a legokosabbak legyenek egy szobában. Ahhoz, hogy vezető lehess, kell egy terv.” – mondta Watson.

“Hermione nem csak szerep számomra, ő egy szimbólum. Nagyon büszke vagyok rá, hogy eljátszhattam őt.”

Saját fordítás!