Sziasztok! Az elmúlt napokban kicsit ismét háttérbe szorult az oldal, de most pótlok mindent, ami a kimaradás alatt történt. Kezdeném a november/decemberi OSS olvasmánnyal, mely most nem más, mint Maya Angelou – Mom & Me & Mom. Emma üzenetét alább olvashatjátok lefordítva.

Kedves OSS!

November és december könyve Maya Angelou, Mom & Me & Mom című szerzeménye lesz, az utolsó munkája, amit 2013.ban halála előtt publikált, amikpr 85 éves volt. Ez volt az első könyv, melynek középpontjában az anyja Vivian Baxter állt, aki amikor Angelou gyermek volt elhagyta őt, a könyv a bonyolult kapcsolatukat ábrázolja. Egy történet egy speciális kapcsolatról anya és gyermeke között, mindkét nő megtalálta a módját, hogy tovább lépjen és egy mély tartód kötődést alakítsanak ki, szeretettel és támogatással. Sokan lehet ismeritek Angeluo 1969-es klasszikusát, az I Know Why the Caged Bird Sings című művet, de az csak az első volt a 7 önéletrajzi munkája közül. És annak ellenére, hogy mennyi idő eltelt a kötetek megjelenése között, néhányan a Mom & Me & Mom könyvet egyfajta szellemi, folytatásként ítélik meg az első könyvnek. Angelou felül vizsgálja az epizoódokat és az embereket az életében, említve a korábbi munkáit egy mésik szemszögből, és minden az ő anyjával való kapcsolatra fókuszálódik. Vivian Baxter egy hevesen megbocsátást nem tűrő alaknak tűnik, tökéletlen de csodálatra méltó, és rájövünk, hogy benne van a keze Angelou evolúciójában, mint fekete nő, de szintén az ő feminista nézőpontjában, a függetlenségében és az öntudatában, melyek mindegyike hozzájárult az ő különleges nézőpontjához és ahogy kifejezi magát az oldalakon. Ennek eredményeként talán a legnagyobb betekintést kaphatjuk Angelou-ba, mint író és költő, így méltő véget érnek egy élet csodás művei.

Ez az egyik könyv, amit már olvastam azelőtt, és az egyik kedvencem. Alig várom, hogy halljam a véleményeteket róla!

Emma x

Saját fordítás!

Néhány új kép is előkerült a napokban az elmúlt időszak eseményeihez, mint például a OYW csúcstalálkozó megnyitójához, vagy amikor Em találkozott az aktivistákkal és látogatásáról Malawi-ban. Utóbbiról Emma közétett egy videót is Facebook oldalán, amihez az alábbi üzenetet fűzte:

Emma Watson: Egy brilliáns rövid film, amely mutatja az UN Women, HeForShe munkáját Malawi-ban – egyike a kedvenc helyeimnek! x – Facebook, 2016. 10. 24.

Saját fordítás!

icon-camera Galéria linkek
Megjelenések > Egyéb megjelenések > 2016. 10. ??. – Lilongwe, Malawi, Africa
Megjelenések > Egyéb megjelenések > 2016. 10. ??. – Találkozás a OYW Ottawa ösztöndíjas aktivistákkal, Ottawa
Megjelenések > Egyéb megjelenések > 2016. 09. 28. – One Young World 2016 Csúcstalálkozó megnyitó, Ottawa
Misc > Our Shared Shelf on Goodreads