Emma a napokban kiválasztotta a következő két hónapra való olvasmányt, mely Nicholas D. Kristof és Sheryl WuDunn, Half the Sky: Turning Oppression Into Opportunity For Women Worldwide című műve. Kedvencünk írt is egy OSS üzenetet a választásához.

Kedves OSS!

A szeptemberre és októberre kiválasztott könyvem az egyenlőtlenséggel és a nők jogaival foglalkozik: Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide.

A Half the Sky szemet felnyitó részletekkel ábrázolja a különböző kultúrákat, szokásokat, amelyek elnyomják a nőket , és hangot ad azok számára, akiket leginkább hallanunk kellene. Afrikán és Ázsián keresztül Kristof és WuDunn bemutat nekünk néhány hihetetlenül erős nőt, és leírja a szenvedésük és túlélésük történetét. A legfontosabb, hogy a könyv reflektorfénybe helyezi, hogy ezek a nők hogyan voltak képesek felállni és megváltoztatni az életüket, és az ő inspiráló példáikon keresztül megtanulhatjuk azt, hogy a változás és a gazdasági növekedés kulcsa a feltörekvő női potenciálban (a könyv címe elvégre is egy ősi kínai mondásból ered: “A nők tartják az égbolt felét.”) rejlik. Kristof és WuDunn bátorkodik minkett olvasókat arra kérni, hogy csatlakozzunk és a Half the Sky megmutatja nekünk, hogy még egy kicsi ráfordítással is, de megvan a hatalmunk ahhoz, hogy megváltoztassuk más nők életét.

Mióta 2009-ben megjelent, egy globális mozgalmat is elindított (www.halftheskymovement.org).

Remélem tetszik,

Szeretettel,

Emma

Saját fordítás!