Május 26.-án érkezik az olasz mozikba is a Colonia, eme alkalomból egy új interjút láthatunk Emmával, melyet a Sky Cine News készített. Az interjú maga olasz, de egy kedves fan lefordította nekünk angolra én pedig magyarra. A videó 6 perces, Emma kb. a közepén (3 per után) tűnik fel.

Barbara Tarricone: Kedves barátaim, itt vagyunk, hogy beszélgessünk egy tehetséges színésznővel, bölcs és bátor választásokkal. Hermioneként ismerjük, de most új fejezet nyílik az életében. Egy nagyon erős karakter szerepébe bújva találhatjuk őt a Colonia thillerben. Ez Emma Watson, és megtisztelő, hogy megismerhetlek. Sok bátor szerepet kaptál a Harry Potter után, különösen ezt az egyet.
Emma Watson: Igen, ez nagyon vonzott Lena karakterében. Ő igazi harcos és vakmerő karakter. Úgy gondolom, hogy nagyon dinamikus és harcos lelkű. Imádtam, hogy ez a karakter a chilei forradalomba lett helyezve, amelyről nem sok mindent tudtam eleinte.
BT: Teljesen így van! Mivel a karakter egy fikció, de a történelmi háttér valós!
EW: Igen, a történet valós.
BT: Mesélj nekünk erről a félelmetes Colonia Dignidad-ról.
EW: A Colonia Dignidad-ot egy német csoport alapította Chillében, 1961-ben, ahol embereket kínoztak. Lena barátját Daniel-t elrabolták és idehozták, és Lena mindent megtesz, hogy kiszabadítsa.
BT: Igen, ez nagyon jó ebben a thillerben és azt hiszem szükségünk van ilyen történetekre, ahol a nők mentik meg a férfiakat!
EW: Igen, ez teljesen így van!
BT: Láttam, hogy nagyon sok kutatást végeztél a részletekben, a párbeszédek teljesen igaznak látszanak!
EW: Igen, a rendező Florian Gallenberger, már majdnem 5 éve kutatott a témában, és én elmentem vele Chillébe, hogy lássuk a tábort és beszéljünk a túlélőkkel! Ha egy igaz történetről szeretnél beszélni, nagyon oda kell figyelned a részletekre, óvatosnak kell lenned.
BT: Most úgy tűnik, egy évet kihagysz a színészkedésben.
EW: Nos, igen. A Colonia és Szépség és a Szörnyeteg forgatása után szeretnék 6 hónapot, vagy skár egy évet is az Egyesült Nemzetekkel való munkámra összpontosítani.
BT: Nagyon érdekes, hogy beszélhetünk a kampányodról, amelyben a férfiak tudják, mit kell tenniük a nőkkel. HeForShe, igaz?
EW: Igen, azt hiszem a nemek közötti egyenlőség mindenki számára előnyöket tartogat és valami olyan, amelyen mindenki tud dolgozni. Mert minden ember lehet optimista.
BT: Köszönöm, hogy velünk tartottál Emma és sok sikert a könyvklubbodhoz, amit alapítottál! Követlek!
EW: Szuper! Köszönöm!

Saját fordítás!