Mára ellepték az internetet az offshore-botrányról szóló cikkek, melyben meglepő módon kedvencünk neve is felmerült. Emma szóvivője nem cáfolta azt, hogy kedvencünk ilyen céget alapított, de azt kijelentette, hogy nem adócsalás miatt. Lentebb olvashattok egy cikket az esetről.

Emma Watson is érintett a nagy offshore-botrányban

A Harry Potterrel híressé vált színésznő szóvivője állítja, nem adóelkerülés miatt, hanem biztonsági okokból alapított offshore céget.

Váratlan név bukkant fel a Panama-papírok közt – az offshore-botrány részleteihez nemrég készült kereshető adatbázis –, méghozzá a Harry Potter-filmekből ismert, majd feminista ikonná vált Emma Watsoné. A színésznő nevét a The Spectator találta meg a 200 ezer egységet tartalmazó adatbázisban – írja az Independent. Watson szóvivője elismerte, hogy a 26 éves nő offshore-céget alapított, de ezt nem adóelkerülés miatt tette, hanem biztonsági okokból. A brit cégeknek ugyanis nyilvánosságra kell hozniuk a tulajdonosok személyi adatait, ezért nem lett volna meg személyes biztonságához szükséges anonimitás. “Emmának egyáltalán semmilyen adó- vagy pénzügyi kedvezménye nem származik ebből az offshore cégből” – mondta a szóvivő.

Forrás: @