A Hollywoody szupersztár, Tom Hanks, dicsérte színésztársát Emma Watsont, mert egy lenyűgöző, elkötelezett, fiatal nő.

Az 59 éves színészt, a Harry Potter csillaga bevonta egy beszélgetésre a HeForShe kampány kapcsán, amely arra bíztatja az embereket, hogy foglaljanak akítv álláspontot a nemek közötti egyenlőség ügyében, és ezt a könyörtelen elkötelezettséget dicsérte Hanks.

Az interjú alatt, amelyet Emma irányított – aki Tom oldalán játszik a közelgő tudományos-fantasztikus film, a The Circle című filmben – a 25 éves színésznő megkérdezte Hankst, miért egyezett bele, hogy támogassa az ő ügyét, amelyre egy nagyon édes választ kapott: “Lenyűgözőnek találom, amit Emma Watson véghez visz. Időt tölteni valakivel, aki olyan elkötelezett és okos, mint ő, az csakis jól eltöltött idő lehet.”

A kétszeres Oscar díjas színész úgy gondolja, nem kellene a nőket a filmekben csak anyaként és szexszimbólumként beállítani, mert ez csökkenti a film minőségét és a karakter emberiségét. Az Esquire magazinnak készített interjú alatt elmagyarázta Emmának: “A filmkészítés művészete, egyre kevésbé művészet, és nem tart tükröt maga elé, amikor a nők legyengülnek azzá, hogy csak tüzesnek és gondoskodóakként állítsák be őket. Amikor a szabályokat a nem és a karakter diktálják, és meg van szabva milyen történeteket meséljenek el, mire van szükség, amikor megkövetelik egy nőtől, hogy csak legyen szexi és gondoskodó, azok többé már nem teljes dimenzionális emberek. Ez nem művészet és nem segíti a világ szemének felnyitását.”

Saját fordítás!