Sajnos Emmáról nincs újdonság, de egy cikket azért lefordítottam nektek, ami a napokban jelent meg. Emma a paprazzók undorító viselkedéséről beszél, illetve arról, hogy női sztárként, milyen bánásmódban is volt része a felnőtté válását illetően.

Emma Watson arról beszélt, hogyan bántak vele a lesifotósok, és kihagsúlyozta azt is miért szeret női sztár lenni a nyílvánosság előtt.

A HeForShe Arts Week-en, New York-ban, amikor Forest Whitaker színésszel beszélgettek, a Harry Potter színésznője egy különösen rettenetes incidensről nyilatkozott, ami a 18. születésnapján történt vele, ahol fotósok üldözték őt, hogy képeket tudjanak készíteni, amint a szoknyája felcsúszik, és arról is beszélt, mennyire különbözően bánnak a nőkkel az iparban, mint a férfiakkal.

“Emlékszem a 18. születésnapomon, amikor jöttem ki a születésnapi partimról, a fotósok ott feküdtek a járdán és a szoknyám alatt akartak lefotózni, melyek aztán másnap az angol bulvárlapok elején jelentek meg. Ha 24 órával hamarabb teszik közzé a képeket, akkor még törvényt sértettek volna, de mivel már pont betölöttem a 18-at, legálisan cselekedtek.”

Miközben azt magyarázta, hogy milyen volt felnőni a a rivaldafényben a férfi kollégái mellett, Emma hozzáteszi:

“Nyílvánvalóan Dan és Rupert nem viseltek szoknyát, de azt hiszem ez csak egy példa arra, hogy mennyire különbőzően foglalkozott a sajtó az én nővéválásommal, mint a férfi kollégáim esetében.”

Emma szintén kitért a durva viselkedésre, a fiatal színésznőként szerzett tapasztalatokra az Esquire magazinban.

“Éreztem, hogy félek hazafelé menet.” – mondta. “Követtek az emberek. Nem akarok ezekről a tapasztalatokaról sokat beszélni, mert nem akarom, hogy úgy tűnjön ez csak rólam szól, miközben a legtöbb nő, akit ismerek ugyanezt tapasztalta, sőt nég rosszabbakat is, de sajnos ez így van. Ez sokkal elterjedtebb, mint azt elismernénk. Nem szabad hagyni, hogy az élet természetes velejárója legyen, hogy a nők félnek.”

Saját fordítás!