A mai napon még több kép került fel a galériába a HeForShe Arts Week eseményről, illetve a fotózásról is, és új képeket kaptunk arról, ahogy Emma megérkezik az Empire State Building-hez a fotózásra.

Egy videó is megjelent Emma beszédéről.

Ördögmanó, az EMWATSONSTAR szerkesztője ismét volt olyan kedves és lefordította nekünk Emma és Tom Hanks interjúját. Köszönjük szépen neki!

Talán hallottatok már a férfiról, aki az Esquire borítóján szerepel, Emma Watsonnal az oldalán. Tom Hanks az egyik legsegítőkészebb címfölötti főszereplő férfi, akit az amerikai mozik foglalkoztathatnak immár 4 évtizede, az old school-os hollywood-i sztár, aki sosem hagyta, hogy a celebsége beárnyékolja a munkáját, csak azt a lehetőséget adja meg magának, hogy a legváltozatosabb és legvizuálisabb munkákat vállalja el. A színész olyan filmekben szerepelt már, mint például a Splash, a Big, a Sleeples in Seattle, az Apollo 13, Toy Story, a Saving Private Ryan, a Cast Away, a Da Vinci Code, a Captain Phillips és a Bridge of Spies; a kaliforniai születésű színész ötször lett jelölve Oscarra – amiből kettőt meg is nyert: a Forrest Gumpért és a Philadelphiáért. 59 évesen Tonks karrierje a csúcson van. Rendezőként és producerként is ugyanúgy számon tartják, mint színészként, legutóbbi projektje A kör, ami egy Dave Eggers novella adaptációja, és amiben olyan színészekkel is szerepel, mint Emma Watson. Most nem azért vannak itt, hogy promótálják a filmet, hanem hogy a HeForShe-ről, Watson kampányáról beszélgessenek, ami a férfiakat akarja bevezetni a nemi egyenlőségért való harcba.

icon-chain Galéria linkek
MEGJELENÉSEK > EGYÉB MEGJELENÉSEK > 2016. 03. 08. – HEFORSHE MŰVÉSZETEK HETE MEGNYITÓ, NYC
MEGJELENÉSEK > EGYÉB MEGJELENÉSEK > 2016. 03. 08. – HEFORSHE ARTS WEEK FOTÓZÁS AZ EMPIRE STATE BUILDING-EN
CANDIDS > 2016 > 03. 08. – ÉRKEZÉS AZ EMPIRE STATE BULDING-HEZ

Emma Watson: Feminista vagy?
Tom Hanks: Igen, az vagyok. Pont a Harmadik Milleniumban vagyunk. Az emberi történelem ezer éve van az övünk alatt. Ha nem mozgunk folyamatosan az egyenlő jogok, az egyenlő lehetőségek és az egyenlő szabadság felé minden rassz számára – aminek nem csak a fele férfi -, akkor elpazaroltunk mindent, amit eddig tanultunk.
Emma: Tudom, hogy vannak fiaid és egy lányod. Nagyon meghatott az, amikor hallottam, hogy mennyire támogatod a feleséged a munkájában. Nem szeretnék turkálni a magánéletedben, de gondoltál már valaha a nemi egyenlőségre miközben nevelted a gyerekeket, illetve a házasságodban?
Tom: Az édesanyám egy boldogtalan közösségből és házasságból lépett ki – mindenek felett egyedüli gyermek volt. Egyetemre ment, míg közben dolgozott és gyereket nevelt egyedül. A feleségem és a lányom megengedhetik maguknak, hogy csak a férfi határozza meg őket az életükben. A nők, akikkel eddig együtt dolgoztam és akiktől inspirációt merítek, különböző nézetekkel a világ véleményéről és mindig sokat tanulok tőlük, míg hallgatom őket. A támogatásom ezek felé a nők felé és a családom női tagjai felé ugyanolyan, mint amilyen más férfiak és a fiaim felé.
Emma: Nagyon támogató vagy az azonos nemű házassággal szemben. Sokat beszéltam már az UN-beli beszédeimben, hogy mennyire fontos színesebben látni a nemeket, nem csak binárisan és körültekintőnek lenni, ahol mindenki belefér ebbe a színességbe. Lehetne ez valami, amiről beszélsz is? Van valami kötelék?
Tom: Nézz ránk emberként. Mindannyiónk ujjlenyomata egyedi. A szemeink sokféle variációjú. Ugyanúgy, ahogy két hópehely sem ugyanolyan, úgy két ember sem. A nemünk ugyanígy ír körül minket. Szeretünk, akit szeretünk, szenvedélyesek vagyunk azokért, akik megmozdítanak minket. A szerelmünk irányai a végtelenségbe visz minket. Ez nem csak két doboz „és”-sel és „vagy”-gyal feliratozva.
Emma: Miért döntöttél úgy, hogy támogatod a HeForShe kampányt azzal, hogy szerepelsz az Esquire címlapján?
Tom: Emma Watson ugyanannyira elbűvölőnek, mint műveltnek tartom. Az idő, amit egy ilyen okos és elkötelezett emberrel töltesz, az egy nagyon jól eltöltött idő.
Emma: Tudom, hogy érdeklődsz a politika és az üzleti élet iránt. Szerinted a nők bevonása fontos? Láttad Justin Trudeau-t, az új kanadai elnököt, hogy a kormányát 50:50 arányban alakította ki?
Tom: Láttam és megjósolom, hogy Kanada 50%-kal jobban fog teljesíteni így, mint azelőtt.
Emma: Jártas vagy abban, hogy egy erős nővel dolgozz együtt. Az egyik leghíresebb filmed, a Big, amit Penny Marshall rendezett és szerepeltél Geena Davis-szel az A League of Their Own-ban, azzal a Geena Davis-szel, aki a Geena Davis Intézetet hozta létre, hogy kampányoljon a nemi egyenlőséggel szemben a filmiparban. De Hollywood nagyon messze áll az egyenlőségtől a képernyőkön és azon túl. 2013-ban csak 30%-a volt a színésznőknek, akik beszélő karaktereket kaptak. A női karakterek körülbelül 4 alkalommal mutatkoznak szexisebb ruházatban – ez kevesebb a férfiaknál – egy családi filmben. Vagy nézzük az Oscart. A The LA Times szerint az Akadémia szavazói között 76%-ban férfiak, 93%-ban fehérek vannak, akiknek az átlag életkoruk 63. Kathryn Bigelow az egyetlen női rendező, aki Oscart kapott. Semmilyen más nő nem is volt jelölve. Miért van ez?
Tom: Mert a mozik művészeti formája immár kevesebb művészetet ölel fel, és többé nem tartja fel a tükröt a természetnek, amikor a nők csak mérsékelten dögösek vagy nevelnek. A jó filmek arra késztetnek minket, hogy felismerjük magunkat a képernyőn, még ha a nők egy másik időből jönnek vagy egy másik nyelven beszélnek. Amikor a nem és a karakter szabályai diktálnak, hogy milyen történet legyen elmondva ki és ki által, amikor a nőket arra kérik, hogy vagy csak dögösek legyenek vagy csak gondoskodók legyenek, akkor ők többé nem teljes értékű emberek. Ez nem művészet, ez kevesebb felvilágosítást hoz a világba. A mozgóképek gazdasági helyzete hitet vet a mágikus egyenlőségbe azokban, akik egy vegas-i kaszinókban vannak. Fogadok a pénzkeresés ösztönökön, ideje múlt szabályokon és lemezjátszókon lett megírva. „A férfiaknak biztos érintkezésük van az anyagiakkal, ezt megmondhatod arról, hogy milyen pólót visel.” „A női rendezők más hajlamok szerint játszhatnak, mert többször lehet gyerekük.” Kívülállók sokkal gyakrabban jönnek, mint amennyiszer elismernéd. A televízió az egy más dolog. Több nő van főszerepben, írnak és futtatnak sorozatokat és akár még igazgatói szerepet is kaphatnak. A filmek is felfognak zárkózni.

Forrás: EMWATSONSTAR, Ördögmanó