Emma nemrég egy interjúban, arról beszélt, hogy miért is lett színésznő. Elmondása szerint az izgatja, hogy híres legyen, hanem, hogy olyan történetekben vegyen részt, mint a Colonia. Természetesen a szerepéről is beszélt. A fordítást lentebb olvashatjátok.

Mi fogott meg ebben a témában?
Ez a történet arról szól, hogy az emberek mire képesek azért, hogy megmentsék a szerelmüket. Másrészt ez egy történtet a nőről, aki áldozatot hoz azért, hogy megkapja a délceg hőst. Ezúttal a nő az, aki megmenti a férfit – és ez az, ami lenyűgözött.

Hogyan készültél erre a szerepre?
Ellátogattam a Colonia Dignidadba. Villa Baveria a neve most. Teljesen megváltozott 1970 óta. Ennek ellenére a frászt hozta rám, mert minden emlékeztet a múltra. Mellesleg a kötény, amit a filmben viselek onnan származik. Kicsit olyan, mint valami módszeresség, de szerettem volna ezt a szerepet hitelesen alakítani. Mert én megkértem Michael Nyqvist, aki Paul Shafert alakítja, hogy hívjon ki engem és állítson kihívás elé, hogy olyan dolgokkal jöjjön elő, amelyekre spontán kell reagálnom.

Mennyire volt érzelmileg nehéz ezt a szerepet eljátszani?
Az eljátszás nem volt olyan nehéz, mint kikapcsolni a forgatások után. Visszatérve a való világba zenét kellett hallgatnom a kocsiban vagy kicsit kocogni, hogy kiengedjem a bennem rekedt energiát. Ez a szerep egy kihívás volt számomra.

Mint színésznő, megváltoztat ez a szerep téged a jövőre nézve?
Hermione Grangerként váltam híressé, és most bizonyítanom kell, hogy eltudok játszani más szerepeket. Nehéz volt számomra megemészteni a forgatókönyvet. De azért lettem színész, hogy ilyen történeteket meséljek nem, nem pedig a híresség miatt.

Saját fordítás! Forrás kiírása kötelező!