Az alábbiakban Emma olvasási szokásairól fordítottam le nektek egy rövidke kis cikket. A Harper’s Bazaar állította össze a listát, melyek között Emma legnagyobb kedvencei szerepelnek. A listát ITT találod.

Az senki számára sem meglepetés, hogy a magasan képzett Emma Watson szereti a jó könyveket. Az elmúlt néhány évben az interjúkból és a közösségi média álltal összegyűlt egy jó kis lista. Ebben a hónapban a Harper’s Bazaar készített egy listát Emma ajánlásaival. A listát eredetileg Hello Giggle állította össze, és a Harper’s Bazaar-al hozzá adak még néhány könyvet más források alapján is.

A lista elsősorban regényeket tartalmaz, de magába foglalja Patti Simth memoárját a Just Kids-et. Két szerzőtől szerepel több könyv az összeállításban, Cheryl Strayed és Stephenie Meyer. Watson három Strayed könyvet olvasott ki három hét alatt, és bevallotta, hogy Meyer könyvei számára igazi bűnös élvezet voltak.

Egyéb címek még a listán John Green – Csillagainkban a hiba című könyve, melyért Emma kora reggelig maradt fenn, hogy befejezze az olvasását és Khaled Hosseini – A Thousand Splendid Suns című kötete pedig Mala egyik kedvenc könyve is.

Erika Johansen – The Qeen of The Tearling című kötete is szerepel a listán. A film megilmesítésének a jogát a Warner Bros. birtokolja.

Emma egy Time magazin interjú során említette még Roald Dahl – The BFG című kötetét, de érdekes módon a Kis Herceg nem szerepel a listán. Watson azt mondja a Time-nak, hogy ez a kedvenc könyve, mert a The BFG, a gyermekkorába repíti őt vissza.

“Szeretem azokat a könyveket, amelyek nem csak szépek, de emlékeket őríznek. Csakúgy, mint lejátszani újra egy dalt, felvenni újra egy könyvet, ami visszarepít az emlékekhez, egy másik helyre, egy másik alkalommal.”

Saját fordítás! Forrás kiírása kötelező!