Böngészve a neten találtam egy cikket a TEEN VOGUE oldalán, melyben arról a 10 emlékezetes pillanatról írnak, amikor Hermione volt a történet igazi hőse. Nos, úgy gondoltam kicsit nosztalgiázzunk és idézzük fel együtt is ezt a 10 alkalmat. 🙂

1. Az ő segítségével lett Ron örző
Emlékeztek arra, amikor Ron örző akart lenni, mert a kviddics mindenidők legmenőbb sportja? Nos, ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, Hermione Cormac McLaggen-re szórta a konfúziós bűbájt. És ezt az orra alatt motyogta el, anélkül, hogy bárki észrevenné – így teljesen legális. Bármikor, amikor Hermione megakarta szegni a szabályokat, mindig körültekintő volt, de látva, hogy mennyit tehet Ron boldogságáért, igazi hőssé teszi őt.

2. Amikor megoldotta Piton bájitalos feladványát, mint egy igazi főnök
Piton professzor, hogy megvédje a bölcsek kövét egy bájitalokkal kapcsolatos feladványt talált ki. Na és ki oldotta meg? Nem más, mint Hermione. Kirázta a kisujjából a megoldást.

3. Amikor rájött mi a testetlen hang a kastélyban
Amikor Harry egy testetlen kígyó hangját kezdte hallani, amikor a Titkok Kamráját kinyitották, a rejtélyt Ron oldotta meg. Ő nem, mégsem, ez is Hermione volt. Nem csak, hogy rájött, hogy egy baziliszkusz mászik a csövek között a Roxfort falaiban, de eközben át is adta, amit megtudott, miközben kővédermedt.

4. Amikor megtanította Harry-t és Ron-t, hogyan kell használni a Wingardium Leviosa-t
Ez a varázsige volt az első, amit Hermione, Harry és Ron együtt tanultak és a későbbiekben is sokszor mentette meg őket. Gondojunk csak a trollos esetre. Néha a legegyszerőbb varázsigék a legvarázslatosabbak.

5. Amikor megfőzte a nevetségesen trükkös százfülé főzetet
Hermione sikeresen megfőzte ezt a magaszintű bájitalt, amikor a trió kémkedni akart Malfoy után, amikor azt hitték, ő Mardekár utódja. Persze, véletlenül ő maga macskává változott, de nem ítélhetjük el, hiszen a fiúk sohasem juthattak volna le nélküle a Mardekár alvilági helyiségébe.

6. Amikor megmentette Ron-t és Harry-t az ördöghuroktól
Miközben Ron azzal volt elfoglalva, hogy megölesse magát egy növénnyel (oké, ez egy szuper gonosz növény), amikor a bölcsk kövét kereseték, Hermione egy Lumos Solen varázsigével intézte azt el. Komolyan nem csoda, hogy Ron beleszeretett, amikor ő egy csillogó páncélos lovag feminista boszorkány változata,

7. Amikor behúzott egyet Malfoy-nak
Taps Hermionénak. Igaz, mindannyian átölelnénk, de Malfoy megérdemelte, hogy vlaki helyre tette, miután röhögött Csikócsőr kivégzésén. Hermione 1, Malfoy 0.

8. Amikor megmentette Csikócsőr és Sirius életét
A trió harmadik évében, Hermione kapott egy Időnyerőt, hogy eljárhasson a különóráira, de egészen véletlen közben megmentettek néhány életet a segítségével. Hermione éleselméjűségének hála Harry és Hermione vissza tudtak menni az időben, megakadályozni, hogy Sirius-t megcsókolja egy dementor (mégha romantikus csók lett volna…), és lefejezzéK Csikócsőrt.

9. Amikor feláldozta a gyermekkorát a nagyobb jó érdekében
Igazán könnyes pillanat, amikor Hermione törli a szülei emlékezetét, hogy megvédeje őket a varászvilágban dúló háborútól. Ez volt a végső áldozat: a boldogság és a bizotnság, saját maga rovására.

10. Attól méghogy sokan gyűlölték őt, ez semmiben nem akadályozta meg őt.
Hermione roxforti éveit végig kísérte, hogy gúnyolták a mugli származása miatt, de ahelyett, hogy visszavonult volna, nem hagyta magát, jól tanult, kiállt magáét és végül megmentette az emberiséget egy gonosz varázslótól, akinek kígyó fétise volt. Ő egy igazi példakép.

Saját fordítás! Forrás kiírása kötelező!