Az alábbiakban lefordítottam nektek a Porter magazinban megjelent interjút. A galériába pedig felkerültek a magazin HQ méretű képei.

Amíg mi teljesen odavagyunk az acélos finomsággal és határozottsággal megáldott Hermione Grangerért, egyikünk sem volt felkészülve arra, hogy a nő, aki a pálca mögött rejlik, kilépjen a fiatal varázsló mögül, akit annyira szerettünk. De Emma Watson nem habozott felülmúlni a várakozásokat. Nyílvánosan beszél arról a Porter magazinnak, hogy miért csak most, 25 évesen érzi magát jól a bőrében.

“Az életem több mint felét úgy tölöttem, mintha valaki más lennék. Míg a kortársaim próbálták találni kik ők, addig én próbáltam kitalálni kicsoda is Hermione és hogyan tudom őt a legjobban őt eljátszani.”

“Most 25 évesen érzem azt az életemben, hogy jól érzem magam a bőrömben. Én ténylegesen azoat a dogokat teszem és mondom, amit én akarok és a leghitelesebb akarok lenni.”

“Nem akarom, hogy nagy szakadék legyen a nyílvános és a magánszemélyiségem között. Ez határozottan kemény út, de végül kielégítő.”

“Ez nevetségesen hangzik, de nagyon érdekel az igazság, érdekel az hogyan legyen rendetlen, bizonytalan, hibás és hihetlen, és a legteljesebben önmagam egybe csomagolva. Ha megnézed valakinek, például Emma Thompson színésznőnek a munkáját, látsz valami igazat, és én is ezt akarom.”

Bevallja azt is, hogy az új keletű önelfogadásnak sok köze van egy friss stílus kinyilatkoztatáshoz, és Watson azt is felfedi, hogy az elsődleges nála az, hogy hogyan érzi magát egy ruhában, nem az hogyan néz ki benne elsősorban.

“Amikor fiatal voltam, emlékszem az elvre, miszerint ‘fájdalom nélkül nincs nyereség’, de manapság az, hogy viseljek valamit dermesztő hidegben, vagy ne tudjak benne járni és felvegyem, ez megváltozott.”

“Mesésnek és kényelmesnek és szexinek és erősnek és gyönyörűnek akarom érezni magam. És ha valami kényelmetleséget okoz, azt ne tedd. Annyira szomorú ha haza kell menned csak azért, mert le kell ülnöd! Előrelépés, hogy csak fantasztikusan akarom magam érezni!”

És a világ, amely még mindig kedvét leli az egy évvel ezelőtti HeForShe beszédében, a Jószolgálati Nagykövet ezt pontosan érzi. De a nemzetközi siker ellenére Watson bevallotta, hogy elutasította segítséget, amikor a beszédet írta.

“Arra bíztattam, hogy ne használjam a ‘feminista’ szót, mert ez elidegenítő az emberek számára és a cél az volt, hogy minél több embert bevonjunk, amennyire lehetséges.”

“Hosszú és kemény volt, de úgy éreztem, hogy ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Ha a nők rettegnek attól, hogy használják ezt a szót, miért várjuk a férfiaktól, hogy elkezdjék használni?”

A csillag felfedta a nők kampánya és a divat iránti szeretete közötti kapcsolatot.

“Azt hiszem, a divat zseniális kifejező eszköz.”

“Az utak közül az egyik, amiért Jószolgálati Nagykövetté váltam, túl mutat a vásárlás-kereskedelem-divat iránti érdeklődésemen. Mert annyi nő, aki csinálja és tervezi azokat a ruhákat, amiket viselünk, ezek elsősorban olyan nőknek a munkafeltételei, akikre nagyon hatnak a döntéseink, tehát a divat egy feminista kérdés.”

Saját fordítás! Forrás kiírása kötelező!