Egy újabb interjút fordítottam le nektek Emmával, amiben még mindig legfőképp a Regression-ről van szó. Valamint egy bejelentéssel is érkeztem: ma délután elutazom a hosszú hétvégére és csak vasárnap jövök haza, addig frissítések nem lesznek, megértéseteket köszönöm. Mindenkinek jó pihenést kívánok erre a pár napra, a sulisoknak pedig jó szünetet! 🙂

Mi késztetett arra, hogy igent mondj Amenabar-nak?

Tudtam, hogy el vállalom, amint megtudtam, hogy Angela a karakterem. Rögtön láttam, hogy ez a karakter tele van kanyarral és eléggé bonyolult, amivel szembe kell nézni mint előadóművész. Azt hiszem ő olyas valaki, aki rejtélyekkel övezett.

Szándékosan keresel olyan szerepeket, melyek eltérnek az átlagostól?

Én inkább azt gondolom, hogy az ilyen jellegű történetek követnek engem! Minden, amit láttál az utolsó két Harry Potter film óta, sokkal sötétebb és intenzívebb, mint előtte. Tehát úgy tűnik, ez a felfogás nem új. Néha azt gondolom, hogy ez sokat segített a projektekért felelős személyeknek, hogy megfontoljanak engem, mint megfelelő színésznőt egy kockázatosabb szerepre. A rekordért, imádom magam kihívások elé állítani ezekkel a sötétebb karakterekkel.

Kivívtad a rendezők tiszteletét. De úgy gondolod, hogy a közvélemény ezekkel az új lépésekkel különböző módokon lát téged?

Persze. Persze, attól a pilanattól kezdve, hogy beszédet mondtam az ENSZ székhelyén, sokan kezdtek rám másként figyelni. És én ezt szeretem. Ez, és a filmes munkáim, mint a Regression tették ezt lehetővé.

Ezzel a kihívással, mint eljátszani egy olyan karaktert, mint Angela, aki körül oly sok probléma van, nehéz elhagyni a karakterét, amikor vége a forgatásnak?

Néha nehéz félre tenni egy ilyen intenzív karaktert. És ez egy olyan alkalom. Az ehhez hasonló szerepek szükségessé teszik, hogy néha néha sétálj ki, menekülj el tőlük, és szintén a belülők áradó sötétségtől. Idővel rájöttem arra, hogy maragdjat ezekből benned, így nagyon óvatosnak kell lenni.

Vajon ez az az intenzitás, amit szeretsz a munkádban?

A jó dolog abban, hogy színésznő vagyok, hogy minden nap más, mint az előző. Minden karaktert, amit játszól más, alig van közük egymáshoz, így nagyon kell figyelni arra, hogy a rendező mit kér.

És milyen volt Alejandro Amenabar?

Nagyon jó! Alejandro igazán szeret bízni a színészekben, együttműködik velük és keresi, hogy mi a legjobb nekik. Azt akarja, hogy igazán a részeddé váljon a karaktered, azt akarja, hogy igazán ismerd a karaktert, jobban, mint bárki más. Számomra ez nagyon jó munka morál. Mielőtt a kezébe adtam volna magam, tudtam, hogy Alejandro szereti, ha a film minden részéhez köze van.

És ez számodra olyan…
Mindenekelőtt lenyűgöző. Ugyanakkor nagyon kényelmesnek éreztem, hogy tudtam ő a kezdetektől létrehoz egy bizalmi kapcsolatot, ami a végéig kitart. Ráadásul tudtam, hogy az ő elképzelései nagyon világosak. Azt hiszem ő nagyon okos. Így tudom összefoglalni azt, hogy miért jó a keze alatt dolgozni.

Mit gondolsz azoknak az embereknek a véleményéről, akik kritizálták a vallást a filmben?

A film nem kritizálja a vallásokat általában, hanem általános körülményekről beszél az adott időben. Én magam nem lennék képes beszélni róla anélkül, hogy ne hibáznék az értelmezésében. A vallás lehet felelős hihetetlen és csodálatos dogokért, de ugyanakkor ijesztő dolgokat is produkálhat. Ezért azt gondolom, hogy a vita erről érdekes. Jó lenne, ha ez a vita sok nézőt foglalkoztatna, amikor megnézték a filmet és elhagyják a mozit.

Az ilyen sok rejtéllyel rendelkező filmek, mint ez is, ami le van írva a forgatókönyvben tönkre tudja tenni a meglepetést. Félsz, hogy olyan dolgokat mondatnak veled, amit nem kellene?

Szeretném, ha meglenne az erőm ahhoz, hogy eldötnsem, mit tudok és mit nem tudok mondani a médiában. Nem, tényleg, ez bonyolult. De van, hogy nagyon kell vigyázni, arra, hogy ne mondj semmit, mert tönkre teheti az élményt.

A filmben sok jelenetben közösen szerepelsz Ethan Hawke-al. Hogyan készültetek fel a szerepre?

Az a jó, hogy mi azonnal csatlakoztunk egymáshoz. Így elehtőség volt mindent normálisan kezelni és kialakítani egy jó környezetet a két karakter között, így növelve a jelenetek hitelességét.

Azt gondolod, hogy így nagyobb szabadság van egy projektben, mint ez, egy nagyobb költségvetésű filmekhez képest, amiken dolgoztál?

Ez sok dologtól függ. De általában egy átlagos költségvetésű filmnél, mint a Regression esetében is, ami segít, hogy könnyebb legyen dolgokat megtenni, az a rendező kreativitása.

Milyen tapasztalatok hagytak benned nyomot, a munkád eredményeképpen, különféle társadalmi okokkal való együttműködésben?

Messzemenően az, midnig nagy megüztközést vált ki belőlem, ha korombelieket látok rossz időben. Egyszerű ez ahhoz, hogy összehasonlítsd magadat velük. És valóban elgondolkodtató, hogy miért történnek meg velekük bizonyos dolgok, amik velem nem. És ez eredményezi, hogy sokkal jobban értékelem mindazt, amim van.

Sok időt töltesz jótékonysággal. A sznésznőség segít neked abban, hogy kimond az érzelmeidet, mint a férfiak és nők közötti egyenlőség kapcsán?

Nos, néha váratlan dolgok jönnek fel. Akkor nagyon nagyon idges voltam. E valami olyasmi, ami nagyon személyesés fontos számomra. Ennek semmi köze az interjú adához, vagy a sétához a vörös szőnyegen. Ott, akkor tegyél ki magadért, mint a valóságban. Meglepő volt, tudván, hogy a végén minden rendben ment.

Milyen emlékeid vannak a Harry Potter-es tapasztalatokról, évekkel a vége után?

Minden alaklommal, amikor látok egy képet Daniel Radcliffe-el, és Rupert Grint-el, rájövök, hogy ez milyen hatalmas volt. És milyen fontos volt az életünkben. Ez egy nagyon szép utazás volt.

Saját fordítás! Ha elviszed, forrást kiírni kötelező!