Nemrég jelent meg a spanyol Cinerama magazin, melyben található egy interjú Alejandro Amenabar-al és Emmával is. Emma részét fordítottam most le nektek.

Nicole Kidman és Rachel Weisz után, Emma Watson az új “Amenabar lány”. A színésznő, aki 1990. április 15.-én született Páriszban, de tetőtől talpig brit, a legfontosabb eleme a a Regressionnek. Annak ellenére, hogy mindenki úgy ismeri, mint Hermione Grangert a Harry Potter Saga-ból, az igazság az, hogy már pár éve maga mögött hagyta ezt a karaktert. Most ő az egyik legkeresettebb színésznő, és sikerült gyereksztárból, csak egy sztárrá válnia.

Ily módon, ő olyan, mint Natalie Portman, és az, amit Julia Robert mondott róla, nagyon jól illeszkedik Emmára: “Ha valaha a gyerekeim azt mondanák, színészek akarnak lenni, az első dolog, amit tennék, hogy felhívnám Natalie Portman szüleit.” Az igazság az, hogy mindkettőjük, Natalie és Emma is hibátlanok (ellenkezőleg más színészekkel, akiknek ne hívd fel a szüleit, mint Lindsay Lohan, Edward Furlong vagy Haley Joel Osment).

“Nagyon fontos, hogy higgyj magadban és próbálj meg közeledni olyan emberek felé, akik szenvedélyesnek érzik magukat a munkájukban. Az igzság az, hogy ha törik, ha szakad, érd el, hogy tudják ki vagy és megismerjék minden oldaladat, mutasd meg az embereknek, miben vagy tehetséges. Nagyon szerencsés vagyok, mert ahogy befejezetem a Harry Potter Saga-t, leforgattam a The Bling Ring-et (2013), Sophia Coppolával, és belemerítkeztem egy teljesen más szerepbe, mint amit eddig tőlem elvártak.” – mondta a színésznő az interjúnkban, melyet egyik reggel adott Madridban, tavaly augusztusban. Emma Watson egy nőt játszott drámai körülményekkel. “Az igaz, hogy az elején megkérdeztem magamtól, hogyan fogom ezt eljátszani, amikor velem soha nem történtek ilyen események. De Alejandro sok könyvet és információt osztott meg velem a forgatások előtt. Ez sokat segített nekem, mert különben hogyan fejeztem volna ki mindent, amin Angela keresztül ment, és aki még nálam is fiatalbb?” Ha egyszer megnézed ezt a filmet, el mondhatod, hogy Angela az eddigi legösszetettebb karakter, akit eljátszott rövid karrerje során (a Regression a hatodik film, amit több milliárdos önrészen kívül készített). “Ez határozottan kihívás volt. De az is igaz, hogy mostanában a karrieremben több fontos kihívással néztem szembe. A legnagyobb kihívás Angelával az volt, hogy el kellett kezdenem valamit játszani a fantázia, az irrealitás alapján, aminek igaznak kellett látszódnia, annak ellenére, hogy a karakteremnek van néhány nagyszerű párbeszéde.”

A színésznő igaz művésznek látja Amenabar-t, az ő filmjei az ő hangjai, mert mindent irányít, ír, segít és szerkeszt. “Az volt a benyomásom, hogy együttműködöm egy művésszel, hogy azt amit lát, valósságá tegyem. Számomra a film általánosságban arról szól, hogy hogyan reagálnak az emberek, ha félnek, hogyan viselkednek, ha igazán pánikba esnek.” És az egyik ember, aki fél a filmben Ethan Hawke karaktere, a detektívé, aki teljesen megszállottja a fiatal Angela ügyének. A színész viszi a filmben a vezető szerepet és megtiszteltetésnek érezte, hogy egy színésznőnek dolgozzon, mert gyerekszínészként azonos volt a múltjuk. “Ő, egy nagyon érdekes ember, aki mindig olvasott valamit. Gyakran érkezett a forgatásokra valamilyen hangszerrel, egyik nap trombitával, másnap gitárral…voltak érdekes beszélgetéseink, mert mindaketten hasonlóakat tapasztaltunk meg gyermek szereplőként. Van egy csodálatos családja, egy nagyon kedves ember.”

A Regression a legelső élettani thillerje a színésznőnek, és úgy néz ki tetszett neki a műfaj, mert még két másikat is forgatott (Colonia Dignidad Florian Gallenberger rendezésében és Daniel Brülh-el, és a kör, James Ponsoldt rendezésében és Tom Hanks-el az oldalán). És bár ő már most is sztár, de a film, ami szupersztárrá fogja őt tenni, az élőszereplős Disney film a Szépség és a Szörnyeteg, Bill Condon rendezésében. A vállalat úgy gondolja, hogy kasszasiker lehet, ha élőszereplős változatban forgatják le a klasszikusokat (mint a Demóna, Hófehérke vagy az Alice). Ezzel a lépéssel biztan növekedni fog a rajongók száma.

“Az emberek nagyon jól bánnak velem. Nyílvánvalóan megpróbálom különválasztani a magánéltem, és ezt tiszteletben tartják, tudják mi a munkám rásze és mi a privát életem. A nap végén ők azok, akik megvásárolják a jegyeket és megnézik a filmjeim, nekik köszönhetem, hogy tudom folytatni a munkám.”

Saját fordítás! Ha elviszed, forrást írd ki!