Nemrég linkeltem nektek egy videót itt az oldalon, amelyben Emma beszélt a Szépség és a Szörnyeteg filmről is. Ennek a fordítását láthatjátok alább.

“Belle megformálásakor úgy éreztem, Hermione eljátszása után, nővé válok.”

Mi volt a legjobb dolog abban, hogy Alejandro Amenabar-al dolgoztál?
Azt hiszem az a tény, hogy ő cseppet sem egoista, inkább nagyon együttműködő. Tényleg törődik a munkával, csapatként akar dolgozni, nagyon tisztelettudó az emberekkel, akikkel dolgozik, és van egy világos jövőke, és mint színésznek, ez olyan ajándék, mert úgy érzed, hogy a rendező segít abban, hogy te nagyon egyedi légy, és ez igazán megnyugtató.

Mint az egyik legaktívabb szócsöve a nemekközötti egyenlőségnek, hogyan látod ezt mostanában, amikor ez az egyik legforróbb téma Hollywood-ban?
Örülök, hogy beszélnek róla. És örülök, hogy az emberek elismerték, hogy ez egy kérdés, mert azt hiszem, hosszú ideig nem tudta senki mi folyik a világon valójában. Úgy értem, valami, mint, hogy az igazgatók 12%-a nő. Csak úgy érzem, ezek igazán őrületes számok, és nem gondolom, hogy az emberek valóban gondoskodnának erről, és az érződik, ez egy valóban olyan szakasz, ahogy te is mondod forró téma erről beszélni, a probléma éppen nyugtázott, az emberek próbálják kidolgozni a megoldást, és ez igazán izgalmas, hogy a lendület mögött látható valami előrelépés.

Mi a különbség a “Szépség és a Szörnyeteg” és a klasszikus animáció között?

Azt mondhatom, hogy van három új dal, amit Alan Menken írt a filmhez. Van új zene és azt hiszem ez sokkal mélyebben, rétegesebben fejezi ki a dolgokat, és talán ez hiányzott az animációból, mert rövidebb, így annyira izgalmas és szórakoztató elénekelni. Soha nem csináltam ilyesmit, és csodálatos volt. Kaptam tánc, lovas és ének leckéket, és ez annyira tetszik, tudod, sokat kellett tanulnom.

Már 15 éve, hogy bejelentették, te leszel Hermione. Mi a legjobb emléked erről a varázslatos utazásról?
Azt hiszem…nehéz választani, mert olyan sok, de…Tudod, én gyerek voltam még, és szerettem azokat a történeteket, szeretem volna egy olyan világban élni, arról álmodoztam, hogy legyek a része, és igazán varázslatos volt, tudod, azt mondtam olyan fitalal voltam, hogy néha úgy éreztem, csak játszok, szóval ez csak úgy varázslatos volt, ebben az értelemben. Azt hiszem, a Szépség forgatásának befejezésével, úgy éreztem, hogy ez egy szép kis befejezése a körútnak. Gyerekként kezdtem, és végül egy igazi nő játszásával fejeztem be, és a nőiességgel, úgy érzem magam, mint egy színésznő, aki két személyes hősnőjét játsza el, nagyon szokatlan és különleges.

Saját fordítás! Ha elviszed, forrást kiírni kötelező!