Egy új interjúban Erika Johansen, a Queen of The Tearling írója, Emmáról is beszélt. Ezt le is fordítottam nektek.

A Queen of The Tearling könyvekben szó esik a Harry Potter könyvekről. Potter rajongó vagy?
Nagy Harry Potter rajongó vagyok!

Ön azt mondta, hogy nem szereti a “mágiát” a beépített szabályaival, de J.K. Rowling kivétel. Miért?
Mert ő nagyon jó benne. Soha nem akadtam el olvasás közben. Ez nem az én hibám, de vannak könyvek, amelyekben ez bosszant. Igazán nem akarok elemezni olvasás közben. Nem tudom. Ő csak jó ebben.

Emma Watson kapta meg a főszerepet, de a könyvben Kelsea kissé túlsúlyos, nem igazán az ő típusa. Nem gondolja?
Egyáltalán nem. Aggódtam, hogy rossz színésznőt választanak a szerepre. Meghalgattunk egy sor különböző jelöltet 18-25 évesig, akiknél igazán úgy éreztem, hogy nem tudják eljátszani őt. Tehát amikor Emma Watson neve felmerült, nagyon izgatott voltam. Azt gondoltam, hogy ő egy jó színésznő, aki intelligens erre a szerepre. Kelsea megformálása, jobb szó híján – a személyes döntésem volt. De amikor a filmek kerültek szóba, megértettem, hogy azok teljesen más világ mint a könyv. Vannak amiket a könyv nem tud, és fordítva. Szóval soha nem számítottam arra, hogy egy teljesen ismeretlen színésznő játsza el Kelsea-t. Nagyon izgatott voltam, mert Emma Watson okos, amit mond és tesz, az szerves jellemzője az én hősnőmnek, úgy gondolom jól fogja megformálni őt.

Az olvasók egyetértenek veled.
Nem láttam őt hülye karaktereket játszani. Nem volt kidolgozatlan.

Van valaki, akit szeretnél látni a Vörös Királynő szerepében?
Igen, valójában. Bár nem hinném, hogy Natalie Portmant megkaphatom.

Megkérdezték Johansen irodalmi ügynökét, hogyan kötött megállapodást a WB-vel, és David Heyman-el.
A William Morris Endeavor néhány ügynöke, akik egy irodalmi tanszéken voltak, amikor prezentálták Erika könyvét, elolvasták és teljesen beleszerettek. Az érdekes világ, épüler, az összetett karakterek, beleértve Kelsea Glynnt, a könyv középpontjában a fiatal királynő karakterével, azt remélték, hogy magával ragadja David Heyman és Emma Watson képzeletét, akik egy új projektet akartak létrehozni. Ez hihetetlenül izgalmassá vált, amikor Heyman az első pillantás után egyezséget kötött a Warner Brothers-al, és Watson szintén nagyon izgatott lett, olyannyira, hogy nemcsak a főszerepet vállalta el, de producerként is csatlakozott. Forgatókönyvírónak pedig Mark L. Smith-et választották.

Saját fordítás! Ha elviszed, forrást kiírni kötelező!